Efterrättsdröm

En gång i veckan träffas vi några kvinnor i byn för att handarbeta, prata och fika. Det har kommit att bli en fin gemenskap mellan oss, som är särskilt viktig under den mörka tiden på året.
Nu sist blev "syjuntan" i Suddesjaur bjuden på surströmmingslunch hos Guje. Efteråt serverades en underbart god glasstårta, med färska hallon. Här kommer receptet:
200 g Philadelphiaost
4 ägg
3 dl grädde
2 dl socker
2 tsk vanillinsocker
Digestivekex
Bär till garnering
- Rör ihop socker, vanillinsocker och ost.
- Rör ner fyra äggulor.
- Vispa grädden och rör ner i smeten.
- Rör till sist ner de hårt vispade äggvitorna.
Använd en form med löstagbar botten. Strö krossade digestivekex på botten och häll i glassmeten. Strö på mer kexsmulor och ställ in i frysen. Frys den i minst fyra timmar. Doppa formen i varmt vatten, så lossnar tårtan lättare vid uppläggning. Garnera
med färska eller frysta bär. Njut!