Påsk i coronatider

Det är en annorlunda påsk, utan långväga gäster, men vi gör det bästa av det. Mycket gott blir det, som den här påsktårtan. Det är en morotskaka, med färskostfrosting och krossade chokladägg ovanpå. Den blev klart godkänd av grannarna,
som kom på påskfika. Mastig, men god var omdömet.

Att tända en påskeld är tradition i Suddesjaur. Vi har grillat korv och druckit kaffe som sig bör ute på vår grillplats. I maj ska vi göra en ny grillring där. Den gamla har nästan ruttnat upp. Jag ser fram emot de projekt som
vi har planerat inför sommaren. Drömmar, stora och små, håller en vid gott mod. Snart börjar husbilssäsongen, och alla äventyr som väntar med den.

Grillade lammkotletter, med grillad citron, pommes, sallad och aioli var en höjdarmiddag på långfredag. Idag blir det silltårta och smörgårdsbord. Vi äter oss igenom påsken, njuter av allt gott. Jag tror att jag uppskattar påsken mer
än julen. Det beror nog på det friluftsliv som tar fart just den här tiden, och på det som spirar och gror inomhus. Jag har planterat om pelargonerna och sått tomatfröna. Mer väntar på odlingsfronten.

Aprilvädret är som vanligt ombytligt. Snöbyar och sol omvartannat. Jag och Zigge njöt av en underbar solnedgång igår. Våren är på väg. Det tinar tidigt i år, och vi uppskattar det ljuvliga ljus som april bjuder på - det ljus
som fyller oss med tacksamhet över det vi har.
Glad påsk!