Mangoldpaj till kräftorna

Kräftor är sällan mättande nog som ensamrätt och därför är det gott med en matig paj till. Jag har massor av egenodlad mangold, så varför inte göra en mangoldpaj.
Pajdeg
125 g margarin
3 dl vetemjöl
2 msk kallt vatten
Sätt ugnen på 200°. Skär margarinet i kuber och arbeta ihop med mjölet till en grynig massa. Tillsätt sedan vattnet och knåda till en deg. Lägg degklumpen i en plastpåse att vila i kylen en timma. Klä sedan en pajform med deg, nagga den med en gaffel
och förgrädda i ugnen ca 10 minuter.
Pajfyllning
Till min pajform med en diameter på 26 cm och med 3 cm höga kanter passar den här mängden fyllning.
250 g mangold
1 stor gul lök
1 vitlöksklyfta
2 ägg
1 dl mjölk eller matlagningsgrädde
1 dl créme fraiche
1 dl riven ost
Salt och peppar
Hacka mangolden, löken och vitlöken. Fräs ett par minuter i olja i en stekpanna tills mangolden mjuknat. Vispa ihop ägg, créme fraiche, mjölk/grädde och riven ost. Salta och peppra. Rör ner grönsaksblandningen i smeten och häll den i det
förgräddade pajskalet. Grädda i ca 30 minuter.

Pajen blev lyckad till kräftorna, som också var till belåtenhet. Det är inte alltid lätt att välja rätt sort, men jag slår ett slag för de stora vildfångade Louisianakräftorna av märket Ullmo köpta på Coop.