birgittasuddesjaur.blogg.se

Vardagsliv och utblickar, smått och stort. Allt mellan himmel och jord, men inget nytt under solen. Personligt i ord och bild av en stadsbo som flyttat ut i glesbygden.

Trädgårdsidéer

Publicerad 2019-08-27 08:31:22 i Allmänt, Dagbok, Kultur, Natur, Personligt,

(null)

Jag har trädgårdsdrömmar efter sommaren som har gått. Odlingsintresset från förr har vaknat till liv. Vad är möjligt för mig att göra? Vad orkar jag med? Vad vill jag? Det är frågor som jag utgår ifrån. Jag har redan börjat planera i tankarna.

Sellebos idéträdgård i Moskosel är en aldrig sinande källa till inspiration. Jag har varit där flera gånger i sommar på fotosessioner. Det finns många idéer att ta med sig därifrån, som änglarna till exempel. Det är klart att jag ska ha änglar i min trädgård! 

(null)

(null)

Ett torn av något slag pryder sin plats. Jag älskar den kornblå färgen på torn och kulor. Den ska jag också ha på några detaljer hos mig. Jag ska måla en spark blå, som jag har blommor på. Det rimmar till och med.

(null)

(null)

Lazy frogs! Jag gillar grodorna hos Sellebo. De finns där lite överallt i olika ställningar. Grodor är självskrivna även hos mig. Jag har redan en med guldkrona på huvudet. 

(null)

Gamla rostiga detaljer är vackert. Det är något som jag också tänker mig att ha. Vi har ingen trädgård att tala om idag, men idéerna har som sagt tagit fart. Sommarens projekt är att göra om uppfarten till huset. Vi har börjat med att lägga plattor till en slags patio, där jag ser framför mig krukodlingskonst.

(null)

Sellebos trädgårdsdamm vid deras pittoreska lusthus är en dröm. Det går att bada i den under heta sommardagar. Vi hade en liten damm i vår trädgård i Bergsbyn, men det är inget som jag ser framför mig nu, möjligtvis en porlande kruka av något slag.

(null)

En gammal skördetröska med betongföremål står och gonar sig i skogsbrynet. Det är också något som tilltalar mig. Vad skulle vi kunna omsätta den här bilden till hos oss?

(null)

Det är lätt att förälska sig i Sellebos rostiga genombrutna klot. Vi har en skogstomt och ibland ser jag olika installationer framför mig. I Bergsbyn hade vi en stor kopparkittel med kran stående på en stubbe. I den planterade jag sommarblommor. Något sådant vill jag ha bland lingonriset.

(null)

Solnedgång över Sellebos idéträdgård. Jag tackar för all inspiration jag fått därifrån! 

Dröm stort, brukar det heta, men när det gäller trädgård drömmer jag smått. Drömmar ändras över tid. För ett par år sedan gjorde vi en grund till ett växthus i Suddesjaur. Nu vill jag istället ha en pallkrageodling där. 

Stora eller små drömmar. Det är aldrig för sent att göra något åt dem... en bit i taget. Jag är tacksam och nöjd över varje sak som blir verklighet.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela