birgittasuddesjaur.blogg.se

Vardagsliv och utblickar, smått och stort. Allt mellan himmel och jord, men inget nytt under solen. Personligt i ord och bild av en stadsbo som flyttat ut i glesbygden.

Äntligen sommar i Suddesjaur!

Publicerad 2020-06-12 05:08:49 i Allmänt, Hälsa, Natur, Personligt,

(null)
Nu har sommaren kommit till Suddesjaur. Jag besöker Gujes trädgård och vilar ögonen på allt vackert. Det är hon och Majvor, som äger Sellebos trädgård i Moskosel, som har väckt mitt slumrande intresse för odling och trädgård igen. Det är jag tacksam för. Glädjen har gett mig en nytändning.

(null)Det är det här vi har längtat till - vilan i skuggan under träden en varm sommardag, efter ett par veckors  intensivt arbete. Det är roligt att dela en passion med sina grannar. Guje bidrar med råd och plantor till oss andra.

(null)
Trädgården är en plats för inspiration och rekreation. Det är mycket arbete, men för mig är det även en slags terapi och värdefull vardagsmotion. Drömmarna och planeringen börjar redan före jul, och ger mål och mening till en lång och mörk vinter.

(null)
Livet på landet består av många minnen från en svunnen tid. Det är fint att ta reda på det arvet i sin trädgård. Tiden flyger, men minnena består. Ibland kan installationer få tiden att stanna.

(null)
Efter ett långt uppehåll träffas vi äntligen igen på Gujes soliga altan. Vi håller distansen, men i en varm och hjärtlig stämning. 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela