birgittasuddesjaur.blogg.se

Vardagsliv och utblickar, smått och stort. Allt mellan himmel och jord, men inget nytt under solen. Personligt i ord och bild av en stadsbo som flyttat ut i glesbygden.

När isen släpper taget

Publicerad 2020-05-28 14:51:00 i Allmänt, Natur, Personligt,

Nu i veckan har isen äntligen släppt taget om sjön Suddesjaur. Det tinar fort när värmen kommer. Kvällar och tidiga mornar är bästa tiden att meditera och fotografera vid vattnet. Stillheten och ljuset är som balsam för själen. 
 
Jag blir aldrig less på vår plats nere vid sjön. Vädret och årstiden klär varje dag i sin egen skrud. Suddesbergets profil är ett av byns kännetecken. Det vakar över oss. Bergfast. Det gyllene ljuset en sen majkväll ger det en extra glans.
 
Sjöfåglarna hittar fort sin plats i det öppna vatten. De har nog längtat lika mycket som oss efter att isen ska lossna. Småskrakar har jag aldrig sett där förut. De ser tuffa ut i sina punkiga frisyrer.
 
Det blir ingen vår i år. Vädret går från vårvinter till sommar. Den längtan som det för med sig har sin egen dimension. En intensiv period väntar. Hur ska jag hinna vara med? I tystnaden finns svaren. Naturen lär mig vad stillhet är.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela