birgittasuddesjaur.blogg.se

Vardagsliv och utblickar, smått och stort. Allt mellan himmel och jord, men inget nytt under solen. Personligt i ord och bild av en stadsbo som flyttat ut i glesbygden.

Tacksamhet

Publicerad 2020-11-14 11:06:45 i Allmänt, Natur, Personligt,

(null)
Naturen bjuder på glädjeämnen varje dag. Vi är tacksamma över det liv vi lever i Suddesjaur. Vi som bor i byn hjälps åt. Gemenskapen är hjärtlig. Skärpta rekommendationer kring corona gör det möjligt att fokusera på just tacksamhet. 

(null)
Det är tid att uppskatta allt vi har, och inte tänka på det vi missar eller vill ha. Zigge är kärlek. Förutom kärlek, så tillför han oss dagliga promenader och många skratt. Här står han på isen, när den just hade frusit.

(null)
Fotografering har blivit en daglig aktivitet. Det finns alltid något nytt att upptäcka. Kameran följer med överallt. Den är som ett tredje öga. Mitt öppna Instagramkonto har nu över 3600 följare, och jag har fått kontakter från olika delar av världen. Det vidgar vyerna.

(null)
Det gäller att vara nyfiken, att prova nya saker, när det gamla invanda sätts på prov. I höst går jag en kurs på Internet, med lektioner varje vecka. Jag och en kurskamrat träffas sedan på FaceTime för att diskutera läxorna. Det är ett gott alternativ till fysiska träffar. 

Att öva sig i tacksamhet ger positiva ringar på vattnet. Det föder kärlek. Suddesjaur är Fristaden på jorden. Här har vi allt vi behöver, och mer därtill. 

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela