birgittasuddesjaur.blogg.se

Vardagsliv och utblickar, smått och stort. Allt mellan himmel och jord, men inget nytt under solen. Personligt i ord och bild av en stadsbo som flyttat ut i glesbygden.

Spanska pärlor, del 1.

Publicerad 2020-01-18 14:26:33 i Allmänt, Dagbok, Kultur, Personligt, Resor,

(null)

Det första stoppet på vår resa i Spanien blev i Ricón de la Victoria, som ligger ett par mil utanför Málaga. Vi bodde på hotell Ricón Sol, som har ett fint läge nära vattnet. Stranden är omgiven av klippor åt det ena hållet och en del hus har fantastisk utsikt över Medelhavet.

(null)

Vi stannade där i två nätter, och hann inte se så mycket, men det är en plats värd att utforska närmare, med tanke på närheten till Málaga. Strandpromenaden är vacker, med flera hisnande utsiktsplatser att stanna till på.

(null)

Vi såg människor promenera fram till Virgen del Carmen, vilket är stadens skyddshelgon. Den sevärda helgedomen ligger vid västra delen av stranden. Vägen som följer därefter är mycket vacker. På vissa sträckor går den genom tunnlar i klippan.

(null)

(null)

En annan plats värd att återvända till är Nerja, en stad i bergen, där det finns mycket att uppleva. Vi beundrade den omtalade utsikten och besöke Cementerio de San Miguel, en labyrint av utsmyckade gravar.

Efter att ha bott ett par dagar i Roquetas de Mar, där platserna La Manga och Playa la Romanilla, ävärda att nämna, hamnade vi utanför San Javier, där vi inte trivdes alls.    

(null)

Därifrån gjorde vi en utflykt till Murcia, med mobilens gps inställd på stadens katedral. Vi körde efter anvisningarna, men inget stämde, och någon parkeringsplats gick inte att hitta. Trafiken var tät och hetsig, så vi gav upp efter tio varv och körde mot Cartagena, där vi åt en vanvettigt god paella, som plåster på såren.

(null)

Efter maten strosade vi runt i utkanten av den för oss helt okända hamnstaden, som har vackra släta marmorgator mellan husen, och minnesmärken och statyer med karaktär. Vi lägger även Cartagena på minnet, som en plats att återvända till.

(null)

Apartamentos Turisticos Marina Internacional, är ett fint prisvärt lägenhetshotell i Torrevieja. Här blir vi kvar i några dagar medan vi fortsätter att leta efter fler spanska pärlor.

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela