birgittasuddesjaur.blogg.se

Vardagsliv och utblickar, smått och stort. Allt mellan himmel och jord, men inget nytt under solen. Personligt i ord och bild av en stadsbo som flyttat ut i glesbygden.

Högsommardagar

Publicerad 2021-07-31 08:28:01 i Allmänt, Personligt,

(null)
Juli månad har varit varm, och vi har verkligen njutit av vädret, om än det har varit lite väl varmt ibland. En av dessa heta dagar stod vi med husbilen på Västra kajen i Piteå, en favoritcamping i stadsmiljö. Luften stod stilla och vi svettades på våra shoppingrundor i centrum, men vad gör man inte när det vankas bröllop i familjen. 

(null)

(null)
Den här gången passade vi även på att besöka Sinnenas Ateljé, en underbart vacker trädgård nära campingen. Det är en annorlunda handelsträdgård, som förutom blommor och trädgårdsartiklar, också erbjuder matateljé, friskvård och rehabilitering. Ett besök rekommenderas!

(null)
Här avtecknar sig ståtliga riddarsporrar, som en himmelsblå fond mot Suddesberget. Det är ett motiv från Gujes vackra trädgård. Vi i "syjuntan" får njuta av hennes blomsterprakt de gånger vi har våra träffar där. I år fick jag även hjälp av Guje med vattningen av min egen odling, när jag och Rickard åkte på vår roadtrip till Stockholm. Det är mycket värt att ha hjälpsamma grannar!

(null)
Det har varit många kära återseenden under juli månad. Det går inte att räkna upp dem alla i ett blogginlägg. Varje möte har en egen plats i våra hjärtan. Nu när vi är fullt vaccinerade har vi verkligen passat på att träffa familj och vänner på våra resor. Här är vi på promenad med småtjejerna i Ursviken. I vinter ska de få en lillebror. Det ser vi fram emot! 

(null)
Det har även blivit ett par efterlängtade besök hos mamma på Hemgården i Lövånger. Hon blev lycklig över att se oss och ville följa med ut i det vackra vädret. Mamma har varit uträknad många gånger, men är en kämpe. Hon hänger med fortfarande. 

(null)
När det var dags att åka söderut med husbilen hade vädret slagit om till kallt och blåsigt i Suddesjaur, och då kändes det bra att komma ner till sommarvärmen igen på Rösjöbadens camping.

(null)
Min kusin Elisabet, morbror Ivars dotter, kom ut till oss i Sollentuna, och det blev ett starkt möte för mig. Vi hade mycket att prata om och jag fick pusselbitar till min egen historia. Tänk, nu har jag en kusin att hålla kontakten med! 

(null)
Så var det då dags för sommarens stora event - Alexanders och Carolins bröllop! De vigdes vackert till nere vid vattnet på Nacka Strand i Stockholm. Inte ett öga var torrt. 

(null)
En minnesvärd och känslosam dag ramades in av en magisk solnedgång över Stockholm. Länge leve kärleken! Vi önskar brudparet all lycka i världen.

Nu har Juli snart gått ur tiden och Augusti nalkas. Årets högsommarmånad har varit innehållsrik och vi njuter av alla fina minnen. Pandemin har lärt oss att ta till vara på nuet, att vara tacksamma för varje möte och upplevelse som erbjuds. Vi lever en dag i taget, för ingen vet inte hur framtiden ser ut…

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela