birgittasuddesjaur.blogg.se

Vardagsliv och utblickar, smått och stort. Allt mellan himmel och jord, men inget nytt under solen. Personligt i ord och bild av en stadsbo som flyttat ut i glesbygden.

Välkommen Maj!

Publicerad 2021-05-01 10:42:30 i Allmänt, Natur, Personligt,

(null)
Halv fem i morse stod jag nere vid sjön och välkomnade Maj. Isen sjöng och fåglarna kvittrade. Det var minusgrader, men när solens strålar letade sig över berget värmde det lite i ansiktet. Dagarna blir längre, och det känns hoppfullt, trots den kyla som dröjer sig kvar. 

(null)
Igår på Valborgsmässoafton satt vi ute vid elden i flera timmar. Vi var rustade med Jokkmokkskorv, senap och kaffe. Grannarna kom och gick, grillade korv med oss och pratade bort en stund. Det var enkelt och gemytligt. 

(null)
Tranorna kom till byn den 22 april. Här står de och vilar på ett ben. Den här veckan har vi åkt en tur med bilen varje morgon för att titta på djur- och fågellivet. Det är en härlig aktivitet, som förstärker vårkänslorna. Vi stannar alltid till vid Suddesälven för att fågelskåda. 

(null)
Tajgasädgåsen, med sin partner, dök upp den 29 april. Samtidigt hörde vi orrspel ute på isen, men avståndet var för stort för att få någon bild. Om någon vecka, när det har blivit varmare, ska vi åka runt för att fotografera skogsfåglar. 

(null)
Vi har även fått se några älgar på våra turer. Det har inte getts många fototillfällena dock, eftersom de har vandrat i skydd av skogen. Här får jag och en älgko i alla fall syn på varandra för ett ögonblick. 

I helgen firar vi ljuset! Solen går upp vid fyra på morgonen och ner vid halv tio på kvällen. Snart är det ljust dygnet runt i Suddesjaur!

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela