Juliga älgköttbullar

Älgköttbullar med ansjovis och Västerbottensost blev en favorit på julbordet förra julen. Nu har vi gjort en sats och fryst in.
Recept
500 g älgköttfärs
400 g fläskfärs
5 dl riven Västerbottensost
100 g ansjovis
2 ägg
2 gula lökar
1 1/2 tsk salt
Vit- och svartpeppar
Senap
(1 dl ströbröd som får svälla fem minuter i 2 dl mjölk, om man vill blanda ut färsen mer)
Gör så här:
Hacka lök fint och bryn i smör. Låt kallna. Blanda ihop älg- och fläskfärs. Hacka ansjovisfiléerna fint och lägg i färsen. Häll i ansjovisspadet tillsammans med två råa ägg. Lägg i löken och osten. Krydda med salt, peppar och
senap efter smak. Blanda allt väl. Rulla köttbullarna eller spritsa ut dem på plåtar, klädda med bakplåtspapper. Grädda en plåt åt gången åtta minuter i 250 grader.