birgittasuddesjaur.blogg.se

Vardagsliv och utblickar, smått och stort. Allt mellan himmel och jord, men inget nytt under solen. Personligt i ord och bild av en stadsbo som flyttat ut i glesbygden.

Snabbsyrad vitkål

Publicerad 2019-01-29 08:49:57 i Allmänt, Dagbok, Mat, Personligt,

(null)

600 g vitkål
En bit purjolök

1 dl vatten
2 msk ättiksprit 12%
1 msk socker 
1 tsk salt

Strimla vitkålen och purjolöken fint. Lägg det i en skål. Blanda lagen och låt den få ett snabbt uppkok innan den slås het över kålen. Låt stå under press ett par timmar i kylskåp. Färdig att ätas (men godast blir den efter ett dygn). Passar bra som tillbehör till det mesta. 

Den syrade vikålen kan med fördel varieras med fler grönsaker, t ex rivna mörötter och strimlad paprika. Lagen kan även piffas med riven ingefära och hackad chili, eller med grov svartpeppar (eller varför inte med italiensk salladskrydda, en gammal favorit).

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela